Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Húsos rakott tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt-sült tészták 
Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Remoska, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
40 dkg nagykocka tészta 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon morzsásra sütjük a darált sertéshúst, hozzáadjuk a finomra metélt vöröshagymát és kevergetve pároljuk, amíg a hagyma összeesik. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd mindig csak kevés vizet öntve hozzá puhára főzzük. Közben a tésztát előírás szerint kifőzzük és lecsepegtetjük. A kész húsmasszába keverjük a tejfölt és összeforgatjuk a tésztával. Tepsibe öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Tálalás előtt 5 percig pihentessük, majd kockára vágva adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)