| alapanyag | kalória (kcal) | fehérje (g) | zsír (g) | szénhidrát (g) | rost (g) | koleszterin (mg) | 
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
| 2 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 | 
| 1 teáskanál szezámmag | 639 | 26.3 | 54.8 | 9.4 | 12.6 | 0 | 
| 1 teáskanál lenmag | 377 | 24.4 | 30.9 | 0 | 38.6 | 0 | 
| 3 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 | 
| 1 teáskanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 
| 2 teáskanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 3 evőkanál tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 | 
| 1 fej lilahagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 20 dkg főtt füstölt sonka | 308 | 15.7 | 27 | 0.2 | 0 | 82 | 
| 4 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
| 3 dkg élesztő | 78 | 16.7 | 1.2 | 0 | 0.2 | 0 | 
| 60 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
 1 deci langyos tejben, a cukor hozzáadásával, felfuttatjuk az élesztőt, majd egy deci víz és két deci tej hozzáadásával rugalmas tésztává gyúrjuk a hozzávalókat. A tésztát három egyforma részre szedjük. Lisztezett táblán nyújtsuk vékonyra. Az első lapot kenjük meg a langyos vaj-olaj keverékkel. A második lapot terítsük rá. A darált sonkát, a finomra vágott hagymát, 3 keményre főzött tojást, melyet apró kockára vágtunk, a tejföllel elkeverve simítsuk rá, majd a harmadik lappal fedjük le. Ezt kenjük le a megmaradt zsiradékkal. Hajtsuk be a tészta mindkét szélét a feléig, majd az alját és a tetejét is. Tegyük a hajtással lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe. Keresztben és átlósan vágjuk be a tésztát, kenjük le felvert tojással és hintsük meg a magokkal. Egy óra alatt langyos helyen kelesszük meg. 180 fokos sütőben süssük fél-háromnegyed órát, amíg a tészta teteje szép aranyszínű nem lesz. A bemetszések mentén szeleteljük fel. Tormakrémmel tálaljuk.
			
			1 deci langyos tejben, a cukor hozzáadásával, felfuttatjuk az élesztőt, majd egy deci víz és két deci tej hozzáadásával rugalmas tésztává gyúrjuk a hozzávalókat. A tésztát három egyforma részre szedjük. Lisztezett táblán nyújtsuk vékonyra. Az első lapot kenjük meg a langyos vaj-olaj keverékkel. A második lapot terítsük rá. A darált sonkát, a finomra vágott hagymát, 3 keményre főzött tojást, melyet apró kockára vágtunk, a tejföllel elkeverve simítsuk rá, majd a harmadik lappal fedjük le. Ezt kenjük le a megmaradt zsiradékkal. Hajtsuk be a tészta mindkét szélét a feléig, majd az alját és a tetejét is. Tegyük a hajtással lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe. Keresztben és átlósan vágjuk be a tésztát, kenjük le felvert tojással és hintsük meg a magokkal. Egy óra alatt langyos helyen kelesszük meg. 180 fokos sütőben süssük fél-háromnegyed órát, amíg a tészta teteje szép aranyszínű nem lesz. A bemetszések mentén szeleteljük fel. Tormakrémmel tálaljuk.