Joghurtos csirkemell sütőben
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 3 evőkanál				
		olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 csokor				
		újhagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 10 dkg				
		karaván sajt | 312 | 16.5 | 26.4 | 1.7 | 0 | 96 | 
				
						
					| 1 csokor				
		petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 | 
				
						
					| 1 kávéskanál				
		rozmaring | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 teáskanál				
		kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 db				
		tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
				
						
					| 5 gerezd				
		fokhagyma   | 134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
				
						
					| 4 dl				
		joghurt | 52 | 3.2 | 2.7 | 3.8 | 0 | 0 | 
				
						
					| 50 dkg				
		csirkemell   | 110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 | 
				
						
					| 25 dkg				
		erdei gomba | 41 | 5.7 | 0.4 | 3.8 | 6 | 0 | 
				
						
					| 2 db				
		cukkíni | 31 | 1.5 | 0.4 | 5.3 | 0.8 | 0 | 
				
						
					| 12 szelet				
		bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A csirkemellet kicsontozzuk, majd lapjában félbe vágjuk. A sóval, borssal és zúzott fokhagymával elkevert joghurtban bepácoljuk. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Másnap a felhevített olajban a felkarikázott újhagymát és a felszeletelt gombát összepirítjuk, majd a fűszereket belekeverve zsírjára sütjük. A csirkemell lecsepegtetett páclevét, a felvert tojásokat és a lereszelt cukkínit hozzákeverjük. Egy sütőformát a baconszeletekkel kibélelünk, majd a lecsepegtetett csirkemellet és a mártást rétegezve bele terítjük. A maradék szalonnaszeletekkel befedjük és a bacon szélét ráhajtjuk. Fóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, fél órát sütjük. A formát kicsit hűlni hagyjuk, majd a húskészítményt kiborítjuk. A lecsurgó levet leöntjük és a húsrakottas tetejét a reszelt sajttal meghintjük. 10 percre visszatesszük a 200 fokra hevített sütőbe, ha a sajt ráolvadt, pirított újburgonyával és friss salátával tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)