Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kinder bueno torta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Buli, Advent, Hétvégi ebéd, Húsvét, Karácsony, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

Kinder bueno torta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
6 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
15 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1/2 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1.5 dl mogyorókrém 536 6.5 31 57 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A krémekhez
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
10 dkg fehér csokoládé ? ? ? ? ? ?
12 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
6 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
6 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csomag vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
igény szerint omlós keksz 0 ? ? ? ? ?
5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 csomag habfixáló 0 0 0 0 0 0
1 csomag csokoládés tortadara ? ? ? ? ? ?
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kinder bueno torta
A tojásfehérjéket a sóval és a később a cukorral kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a sóval, sütőporral, zsemlemorzsával, liszttel és a darált dióval elkevert masszát, közben hozzáadjuk az olajat. Sütőpapírral bélelt 28 cm-es tortaformába simítjuk, majd 20 perc alatt, 175 fokos sütőben megsütjük. Rövid hűlés után, a sütőpapírt lehúzzuk, majd a tésztát átfordítjuk. A tetejét a mogyorókrémmel bevonjuk és dermedni hagyjuk. A krémekkel a recept szerin bevonjuk és hidegen tálaljuk. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Édesszájúaknak több cukrot is adhatunk hozzá.


A krémekhez
1 dl tejet félreteszünk. 1 evőkanál cukrot, a vaníliáscukrot és a habfixálót elkeverjük. Kevés tejjel a pudingport, a sót, a tojássárgájákat és a lisztet csomómentesre keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos masszával sűrűre főzzük. Két részre osztjuk, az egyik felébe a fehér csokoládét, a másik felébe az étcsokoládét, a vajat igazságosan kettéosztva keverjük bele. A világosabb krémmel kenjük be a mogyorókrémes lapot, majd az 1 deci tejben megmártott keksszel terítsük be. Kenjük le a csokoládés krémmel és hagyjuk kicsit dermedni. A tejszínt a félretett cukorral, a vaníliás cukorral és a habfixálóval verjük keményre. Kenjük le vele a tortát és tegyük tálra. A szélét díszítsük habrózsákkal, a közepét szórjuk meg tortadarával. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)