| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 db
csülök |
328 | 16 | 29 | 0.3 | 0 | 0 |
| 2 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| igény szerint zsír | 898 | 0.1 | 99.7 | 0 | 0 | 100 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csülköt lebőrözzük és kicsontozzuk. A húst a porrá tört fűszerekkel megszórjuk és jól belemasszírozzuk. Szorosan alufóliába tekerjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap, fóliástól, kevés zsírban körbe sütjük. Olyan sütőedénybe tesszük, melybe éppen belefér, majd zsírral felöntjük és 80 fokos sütőbe tesszük, úgy 4 órára. Lecsepegtetve kihűtjük és felhasználásig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kicsomagolva felszeleteljük és kevés zsíron átsütjük.