Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ropogós sertéscsülök

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
2 db csülök  328 16 29 0.3 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított csülköket kuktába tesszük, mellészórjuk a fűszereket, ráöntjük a sört, majd puhára pároljuk. A levében hagyjuk kihűlni. Ha túl puhának ítéljük a csülköket, konyhai zsineggel kötözzük körbe. A főzőlé tetején összegyűl zsírral megkenve, tegyük forró sütőbe (220 fok) vagy grill alá és néha megforgatva, a zsírral kenegetve süssük ropogósra, aranybarnára.
Hagyományosan káposztasalátával és burgonyagombóccal tálalják.
Bizonyos helyeken az adagok számát, nem a csülök mérete, hanem az abba szúrt bicskák száma jelzi.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)