Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mákos-meggyes piskótatekercs (gluténmentesen)

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Hétvégi ebéd, Márton nap, Húsvét, Bálint nap, Szilveszter, Farsang, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Gyümölcsök, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
8 evőkanál mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
8 dkg sütőmargarin 618 0 70 0.4 0 0
1 teáskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 üveg meggybefőtt 90 0.6 0.2 20.8 0.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojás fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját kikeverjük a cukorral, és a vajjal.
Hozzá keverjük a mákot, a citrom reszelt héját, a csipetnyi sót, majd lazán bele keverjük, a habbá vert, tojás fehérjét.
A sütőpapírral bélelt tepsibe önjük a bekevert tésztát és a tetejére szórjuk a magozott meggyet. 200°C-on 10 percig sütjük, majd takarékon még kb. 20 percig. Kivesszük a tepsit a sütőből és még forrón, a sütőpapír segítségével feltekerjük.
Így hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)