| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csokor medvehagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 4 evőkanál tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 10 dkg juhtúró | 283 | 18.2 | 21.1 | 3 | 0 | 12 |
| 10 dkg tehéntúró (félzsíros) | 62 | 3.2 | 3.3 | 4.8 | 0 | 0 |
| 20 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 teáskanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 3 dkg élesztő | 78 | 16.7 | 1.2 | 0 | 0.2 | 0 |
| 50 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 4 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A liszt közepébe nyomunk egy gödröt, majd a langyos vízzel és a cukorral elkevert élesztőt beleöntjük. Ha felfutott, a tésztát összedolgozzuk. Kelni hagyjuk, úgy, egy órát. Átgyúrjuk, majd, még fél órát pihenni hagyjuk. Tepsi méretűre nyújtjuk, majd megkenjük a túrós keverékkel. A bacon felét kis kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A zsíron és a pirított szalonnán, a kétféle túrót a finomra vágott medvehagymával, tojás sárgájával és habbá felvert tojásfehérjével elkeverjük. Az egészett baconnal fedjük és tejföllel lekenjük, majd 200 fokra előmelegített tepsibe tesszük. 20 percig sütjük. Gerezdekre