| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 kávéskanál fahéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 8 dkg dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 |
| 2 csomag vaníliás cukor | 400 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 10 dkg porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 |
| 1 kg meggy | 56 | 0.8 | 0.5 | 11 | 1 | 0 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 2 evőkanál tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 10 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 5 dkg zsír | 898 | 0.1 | 99.7 | 0 | 0 | 100 |
| 5 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 30 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A meggyet kimagozzuk, a súly magozva értendő, majd a porcukorral, a fahéjjal és a vaníliáscukorral elkeverjük. Amíg a tésztát gyúrjuk pihenni hagyjuk. A lisztet, a zsírt, a vajat összemorzsázzuk, majd a tejföllel és egy tojással tésztává gyúrjuk. Hűtőbe tesszük egy órára. Végül kettéosztjuk és két tepsinyi lappá nyújtjuk. Az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd a darált diót ráhintjük és a lecsepegtetett meggyel beterítjük. A levet igyuk meg vagy szörpnek használjuk fel. A másik lapot terítsük rá és kenjük le a félretett tojással. Ha kissé megszikkadt, szurkáljuk meg villával, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 35-40 perc alatt süssük aranybarnára.