Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ököruszály pörkölt csülökkel és nyelvvel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 240 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
4 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
50 dkg füstölt marhanyelv 0 ? ? ? ? ?
1 kg csülök  328 16 29 0.3 0 0
1 kg ököruszály 263 20 6 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csigolyányi darabokra vágott marhafarkat, a felhevített zsírban, pirítani kezdjük. Bő órát pároljuk, fedő alatt, kis lángon, majd beleszórjuk a finomra aprított zöldségeket, a fűszereket és a kis kockára vágott csülökhúst. A csülök csontját is dobjuk hozzá. Forraljuk össze, szükség szerint kevés vizet adva hozzá. Ha, nem főzött marhanyelvet vettünk, ezt is adjuk mellé, vékony csíkokra vágva. A főttet, elég a végén, a vörösborral együtt hozzáadni. Pároljuk a húsokat puhára, szükség szerint, mindig, csak kevés vizet adva hozzá, majd az utolsó tíz percben keverjük bele, a vörösborral elhabart pirospaprikát. Tarhonyával vagy nokedlivel tálaljuk, savanyúságot, esetleg salátát kínálva mellé.
Igazi cubákos, szopogatós kaja, húsevőknek kívánatos!

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)