Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1539 találat

Zöldbabfőzelék

A zöldbabot megtisztítjuk, leszálkázzuk és daraboljuk. Bő vízben a babérlevéllel és fokhagymával feltesszük főni. Ha megpuhult a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pirospaprikát, majd felhígítva a bab ... tovább

Zöldborsófőzelék

A borsót a vajon megdinsztelt, reszelt hagymán puhára párolom, ha kell, mindig, csak egy kevés vízzel engedem fel. Végül zsírjára sütöm, megszórom a liszttel és felöntöm a tejjel. Cukorral, sóval ízesítem és jól kiforralom. ... tovább

Szárazbab főzelék

A babot egy éjszakán át át hideg vízben áztatjuk, majd friss, bő vízben feltesszük főni, mellédobjuk a babért és a fokhagymát. Nagyon jót tesz neki, ha van egy kis füstölt levünk. Fedő alatt, takarékon megpuhítjuk. Közben az ... tovább

Spenótfőzelék

A spenótot forrásban lévő, szódabikarbónás vízbe dobom, így megőrzi üde zöld színét. 5 perc főzés után leszűröm és lecsepegtetem. Ha kihűlt, vastag szárát lecsipkedem és a leveleket finomra vagdalom. A felhevített olajon ... tovább

Sóskafőzelék

A sóskát váltott vízben alaposan mossunk meg. A levelek szárát szakítsuk le, majd a megtisztított sóskát újból megmosva vágjuk csíkokra. Egy lábosban melegítsük fel az olajat és dobjuk rá az összevagdalt sóskát, fedő alatt, ... tovább

Sárgaborsófőzelék

A szalonnát szeletekre vágom és az átválogatott és megmosott sárgaborsóval meg a fűszerekkel, bő liternyi vízben, fedő alatt, takarékon puhára főzöm. A babért kidobom, a hagymákat és a borsó harmadát kiveszem és némi lével ... tovább

Paradicsomos káposzta

A káposztát megmosom, ha kell, külső leveleit leszedem, torzsáját kiszedem és laskára vágom. Annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi felteszem főzni. Az olajon kipattogtatom a köménymagot, belekeverem a finomra vágott hagymát, ... tovább

Beannaise, avagy majonéz babból

Az olaj kivételével mehet minden a turmixba / botmixer poharába, kapcsold be a gépet, keverd krémesre a masszát és apránként add hozzá az olajat. Mixeld folyamatosan, majd amikor úgy ítéled, elég, nyugodtan hagyd abba, lehet, hogy ... tovább

Vegán sajt (szójamentes!)

Olajozz ki vékonyan egy Neked tetsző szögletes vagy kerek formát, melyben a sajtot fogod formázni és tedd félre. A kesudiót daráld olyan finomra, amilyenre csak tudod ( kávédaráló, valamilyen konyhai kütyü daráló része stb. ), ... tovább

Karobmázas vegán piskóta

Keverd össze egy tálban a tejet, a cukrot, a vaníliakivonatot, a citromlevet és az olajat. Egy másikban a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd mindezt keverd hozzá a tejes mixhez. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 ... tovább