Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paprikalekvár édesen

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Szabadban, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Sült, Édes, Sós, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 kg kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
50 dkg barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 csomag zselésítő befőzőszer ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paprikát megmossuk és szárazra itatjuk. 180 fokos sütőben, a héja barnulásáig sütjük. Letakarva kicsit hűlni hagyjuk, majd a héját lehúzzuk és kicsumázzuk. Lábasba tesszük és bormixerrel áttörjük, beleforgatjuk a lime lereszelt héját és a kicsavart levét, A többi hozzávalót belekeverve összeforraljuk. Csírátlanított üvegekbe szedjük és a tetőt rácsavarva öt percre a tetejére fordítjuk. Kihűlés után kamrapolcon tároljuk. Pörköltekbe keverve, grillhúsok mellé vagy pirított kalácsra kenve fogyasszuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)