Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Párizsis melegszendvics

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Reggeli, Teaparti, Kártyaparti , Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Tojás, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg párizsi 219 11.9 18.2 0 0 40
4 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 teáskanál piros arany (csemege) 37 9 0.1 0 0 0
adag bors 0 0 0 0 0 0
10 adag trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
50 dkg kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A párizsit ledaráljuk, az előzetesen megfőzött tojást apró darabokra vágjuk, hozzákeverjük a tejfölhöz a mustárt és a piros aranyat, megfűszerezzük, majd összeforgatjuk a párizsival és tojással. A kenyeret nem túl vékony szeletekre vágjuk, megvajazzuk és megkenjük a krémmel.
Megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben vagy grillsütőben, a sajt pirulásáig sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)