Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pelmenyi

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Töltött, Főtt, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Gabonafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
80 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
50 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húsféléket kétszer megdaráljuk, majd jól átgyúrjuk a reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a borssal és a sóval. Két órára tegyük a hűtőbe pihenni. A lisztet szitáljuk össze egy kávéskanál sóval és gyúrjuk össze a tojásokkal, rugalmas, közepesen kemény tésztát kell kapnunk. A tésztát, letakarva, hagyjuk állni fél órát, majd nyújtsuk késfok vastagságúra. Pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 5 centis köröket. A közepükre tegyünk kávéskanálnyi tölteléket, majd hajtsuk félbe és a széleket jól nyomkodjuk össze. Forrásban lévő, sós vízben főzzük ki és lecsepegtetve keverjük bele az olvasztott vajat. Frissen tálaljuk. A tányéron, kedve szerint, ki-ki megcsepegteti ecettel vagy tejföllel.
Érdemes sokat készíteni, nyersen, egy rétegben lefagyasztva, majd zacskóba téve egy hónapig eláll a házi mirelit ízvesztés nélkül.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)