Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kelkáposztás-rizses pulykamell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
1 pohár rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 pohár zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon pároljuk meg a finomra aprított hagymát, majd a kockára vágott húst, kevergetve, süssük fehéredésig rajta. Adjuk hozzá a fűszereket és a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Fedő alatt, kis lángon, pároljuk félpuhára. Szükség esetén, kevés forró vízzel pótolhatjuk a levét. Keverjük hozzá a felcsíkozott káposztát és a rizst, majd öntsük rá az alaplevet. Ha félünk, hogy leég, 130 fokos sütőben fejezzük be a párolást.
Frissen tálaljuk, mert melegíteni nehézkes.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)