Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Citromos csirkecomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Wok, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
9 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 evőkanál kínai ötfűszekeverék 0 ? ? ? ? ?
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A balzsamecetet, a mézet, a kínai fűszerkeveréket és egy citrom lereszelt héját, majd a kicsavart levét páclévé keverjük. A kicsontozott combokat feltekerjük és roláddá tűzzük, beleforgatjuk a pácba, végül fél órát hagyjuk állni. Sózzuk, borsozzuk. A felhevített olajban, átforgatjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát és a combokat pirosra sütjük benne. A páclét és a félretett, felkarikázott citromot hozzákeverve, kevés vízzel felöntve puhára pároljuk.
Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)