Dödölle
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
10 dkg
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
35-40 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
80 dkg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kockára vágott burgonyát, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. A főzőlével együtt áttörjük és a lisztet fokozatosan hozzáadva, sűrű masszává keverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen csomós. A felhevített zsírban a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd megsózzuk és az evőkanállal kiszaggatott masszát megpirítjuk rajta.
Tálalhatjuk tejföllel meglocsolva önmagában vagy köretként.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)