Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Juhtúrós rakott puliszka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Böjt, Buli, Rakott, Csőben sült, Főtt, Kemence, Sós, Meleg, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg kukoricadara 349 9.6 3.1 70.2 4.4 0
30 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
1 l forrásban lévő sós vízbe, folytonos keverés mellett beleöntjük és csomómentesre főzzük a kukoricadarát, vigyázat pöfékel és meleg. Fedő alatt 20 percig pihentetjük. A hagymát felkarikázzuk és az olajon megpirítjuk. A juhtúrót a tejföllel habosra keverjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, evőkanállal beleszaggatjuk a puliszka egyharmadát (ne hagyjuk kihűlni, mert akkor megmerevedik), rákenjük a juhtúrós massza és a hagyma felét. Újra puliszka következik, erre megint juhtúró és hagyma, majd puliszkával fedjük. A tetejére olvasztott vajat csurgatunk. Forró sütőben, fél órát sütjük, vagy amíg aranysárga nem lesz.
Önálló ételként vagy szaftosabb húsok mellé kínálhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)