Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Koleszban főztük
(161 db)

Csirkebecsinált

A csirkedarabokat lebőrözzük, kicsontozzuk és kockára vágjuk. A bőrből és a csontból fél liter vízzel alaplevet főzünk. A felforrósított vajon fehéredésig sütjük a csirkehúst, majd hozzákeverjük a szintén felkockázott ... tovább

Csirkecomb olívás paradicsommártásban

A csirkecombokat, jobban járunk, ha csak felsőcombból készítjük, sózzuk és borsozzuk. A felhevített olajon elősütjük a húst, majd kivesszük és a zsiradékon a finomra vágott hagymaféléket és a lereszelt sárgarépát megpirítjuk. ... tovább

Csirkemelles szendvics

A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. A kis kockára vágott csirkemellet megsütjük rajta, közben sóval, borssal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk. A bagetteket keresztben és ... tovább

Csirkemelles zöldbab

A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk, majd kis kockákra vágjuk. A bőrből és a csontból, ha van időnk, készíthetünk alaplevet. A szalonnát felkockázzuk, és a finomra szelt hagymával lepirítjuk. A csirkemellet fehéredésig ... tovább

Csirkés-gombás nokedli

A grill csirkét kicsontozzuk és kis darabokra vágjuk. A gombalevest előírás szerint megfőzzük. A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Felöntjük a ... tovább

Csirkés-káposztás leves a vadász kedvére

A felforrósított zsíron átsütjük az apróra kockázott szalonnát, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát és megpirítjuk. Fehéredésig sütjük rajta a feldarabolt csirkét, majd rászórjuk a felkarikázott répaféléket és ezekkel is ... tovább

Csirkeszárnygulyás zöldborsóval

A csirkeaprólékból vegyük ki a szárnyakat, majd a szárnyakat vágjuk három darabra. A belsőségeket tegyük el máskorra. A farhátat és a nyakat vágjuk két-három darabra, tegyük mellé a szárnyvégeket, majd egy evőkanál olajon ... tovább

Csirketorta

A mellfiléket vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd a lisztbe, a felvert tojásba és a reszelt sajtok keverékébe panírozzuk. Egy kerek tortaformát a szalonnával kibélelünk, úgy hogy a széleken túllógjon, a bundázott ... tovább

Csurgatott tojásleves

A felhevített zsíron a cukrot és a lisztet megbarnítjuk, a tűzről levéve, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük másfél liter vízzel. Az egészben hagyott hagymával és a babérlevéllel csendesen főzzük fél órát. Végül ... tovább

Currys pulykatokány

A felforrósított olajba szórjuk a curryport, ha felszáll az illata, rádobjuk a vékony csíkokra vágott pulykamellet, folyamatosan kevergetve sütjük pár percig, majd felöntjük az ananász levével. Beledobjuk az apróra vágott chilit, ... tovább