Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Sós
(2659 db)

Zöldbabos csirkeragu

Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpároljuk rajta a finomra metélt hagymát. Hozzákeverjük a kockára darabolt csirkemellet és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, majd ... tovább

Zöldbabos quiche

A lisztet és a vajat a sóval és a tojássárgájákat, késes robotgépben keverjük el, majd a tejföllel dagasszuk tésztává, hűtőben, hagyjuk két órát pihenni. A pihentetett tésztát sütőpapíron nyújtsuk kerekre, szurkáljuk meg, ... tovább

Zöldbabos répasaláta

A zöldbabot sóval, néhány szem borssal, fokhagymával és babérlevéllel ízesített vízben roppanósra fűzzük. Hideg vízzel leöblítjük, hogy ne puhuljon tovább és ujjnyi darabokra vágjuk. A répát és az almát vékony csíkokra ... tovább

Zöldbabos sertéslapocka

A felkockázott szalonnát megpirítjuk, majd a finomra vágott hagymát átsütjük rajta. Beleszórva a kockára vágott húst, kevergetve fehéredésig sütjük. Fűszerezzük és kevés vízzel felöntve, fedő alatt, kis lángon félpuhára ... tovább

Zöldbabos tarja diszkoszban

A vékonyra szeletelt szalonna felével borítsuk be az alufóliával bélelt diszkosz alját. Rétegezzük rá a vékonyra szelt burgonya és az ujjnyira vágott zöldbab felét. Öntsük rá a a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ... tovább

Zöldbabos tonhal saláta

A zöldbabot sós, fokhagymával ízesített vízben főzzük roppanósan puhára, majd hagyjuk lecsepegtetve kihűlni. A lilahagymát és a petrezselymet vágjuk finomra, a salátát laskára, a koktélparadicsomot félbe-negyedekbe. A ... tovább

Zöldbabos ürüdiszkosz

A húst, a burgonyát és a paradicsomot kockára vágjuk. Összeforgatjuk a finomra vágott hagymával és fokhagymával és a fűszerekkel. Az alufóliával kibélelt diszkoszba rakjuk és aláöntjük a bort. A tetejére simítjuk a tejölt és a ... tovább

Zöldbabos zöldsaláta vinegrettel

A zöldbabot feldaraboljuk és sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A paprikát félkarikára, a paradicsomot félbe vagy negyedbe, a radicchiót szeletekre vágjuk. Kézzel összekeverjük a ... tovább

Zöldbabos-mandulás rizs

2 evőkanál olajon megpirítjuk a rizst, majd hozzáadjuk a vékony karikára vágott újhagymát, a zöldjével együtt. Ha ez is összesült, belekeverjük a fűszereket , a zúzott fokhagymával és az ujjnyira vágott zöldbabbal együtt két ... tovább

Zöldbabos-paradicsomos sertésragu

A finomra vágott hagymát az olajon megpároljuk, majd a csíkokra vágott sertéshúst átsütjük rajta. Közben fokhagymával, babérral, sóval és borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a darabokra vágott zöldbabot és mindig, csak kevés ... tovább