Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Húsfélék
(1512 db)

Tejfölös-sajtos zöldborsó bacon burokban

A felhevített vajon megpároljuk, a zöldjével együtt, finomra vágott hagymát, majd a zsenge borsót belekeverjük, még, három percig dinszteljük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölben elkevert reszelt sajtot és a finomra metélt ... tovább

Tejszínes mustáros csirkeszány

A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a bacont és zsírjára sütjük. A csirkeszárnyat 3 darabra vágjuk, a végeket eltesszük a mélyhűtőbe, máshoz. A vastagabb részeket hozzáadjuk a ... tovább

Tejszínes pulykatokány

Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük és a finomra aprított hagymát megpirítjuk rajta. Rádobjuk a csíkokra vágott pulykamellet és fehéredési sütjük. Hozzákeverjük a kockára vágott paprikát, paradicsomot, a zúzott ... tovább

Tejszínes-gombás szűzpecsenye

A szűzpecsenyét vékony szeletekre vágjuk és sózva, borsozva a vaj-olaj keverékben megsütjük, majd melegen tartjuk. Közben a szárított gombát, lehetőleg vargányát, előírás szerint beáztatjuk. A megmaradt zsiradékban megpároljuk ... tovább

Tejszínes-kapros pulykaragu

A húst apró kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát serpenyőben kevés vajon üvegesre pároljuk, és a húst rátéve fehéredésig pirítsuk fehéredésig. Kevergessük folyamatosan , hogy minden darab egyformán átsüljön. Ezután 1 ... tovább

Tejszines-répás sertésjava puliszkával

A szeletekre vágott hús széleit bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintjük. A felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A sütőzsiradékban a vékonyra karikázott újhagymát és ... tovább

Temesvári sertésborda

A felszeletelt karaj széleit bevagdossuk, majd kiverjük, megsózzuk és megsütjük az olajban. Kivéve melegen tartjuk. A hús zsírjában megpirítjuk a felkockázott szalonnát, hagymát, fokhagymát, paprikát, rádobjuk a paradicsomot, ... tovább

Tengerészek chilis babja

A felhevített olajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Belekeverjük a kis kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. Közben, zúzott fokhagymával, borssal és őrölt édesköménnyel fűszerezzük. Leöntjük a kézzel ... tovább

Tepertős lángos

A meglangyosított tejben feloldjuk a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk benne. A főtt, áttört burgonyát, a darált tepertőt, a liszttel és a tojássárgákkal, ráöntve az élesztős tejet jól kidagasztjuk. Jól sózzuk, borsozzuk meg. ... tovább

Tepertős pogácsa

A darált tepertőt összegyúrjuk a hozzávalókkal, annyi bort adjunk hozzá, hogy a tészta ne legyen túl kemény. Kinyújtjuk és 20 perc pihentetésekkel háromszor hajtogatjuk. Tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk. Felvert tojással ... tovább