Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Gyümölcsök
(661 db)

Diós-áfonyás muffin

A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, a cukorral és a sóval, dolgozzuk össze a tojással elkevert kefírrel. Végül keverjük bele az olvasztott, de nem meleg vajat. Utoljára adjuk hozzá a gorombára vágott diót és az áfonyát. A ... tovább

Diós-kávés muffin

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a kávéval, majd habosra dolgozzuk a vajjal. Belekeverjük a többi hozzávalóval összeszitált lisztet, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és a durvára metélt diót. ... tovább

Diós-márványsajtos mártogató

A márványsajtot villával áttörjük, majd hozzákeverjük a citrom levét, a joghurtot, a brandyt, a borsot és a durvára vágott diót. Legalább egy órát hagyjuk összeérni az ízeket. Csíkokra vágott sárgarépával, zellerszárral, ... tovább

Diótorta

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a citromhéjjal. A fehérjéket a sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tojásos masszába keverjük a sütőporral elkevert darált diót. Majd óvatosan ... tovább

Duplabarackos rétes

A gyümölcsöket kimagozzuk és héjukat eltávolítjuk, majd darabokra vagdaljuk. Összeforgatjuk a porcukorral a narancslikőrrel és a citromlével. A mazsolát és a durvára vágott fenyőmagot a rumba beáztatjuk. Legalább egy órát hagyjuk ... tovább

Ecetes cseresznye

A frissen szedett, hibátlan cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük és a szárát ollóval rövidre vágjuk. A gyümölcsöt üvegbe rakjuk és egy üveget felöntünk vízzel, majd kiöntjük belőle. így tudjuk mennyi folyadékra lesz ... tovább

Ecetes meggy

A frissen szedett, hibátlan meggyet megmossuk, lecsepegtetjük és a szárát ollóval rövidre vágjuk. A gyümölcsöt üvegbe rakjuk és egy üveget felöntünk vízzel, majd kiöntjük belőle. így tudjuk mennyi folyadékra lesz szükségünk. ... tovább

Édes chili szósz

A barnacukrot száraz serpenyőben felolvasztjuk, majd a finomra vágott hagymaféléket átpároljuk vele. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit, ízlés szerint a magjával együtt. Rászórjuk a narancs lereszelt héját és felöntjük a ... tovább

Édes, joghurtos káposztasaláta

A káposztát és a répát reszeljük le, az ananászt vágjuk apró kockára. A hozzávalókból keverjünk öntetet és forgassuk bele a zöldségeket és a gyümölcsöket. Fogyasztás előtt legalább fél nappal készítsük el. Tálaláskor ... tovább

Édes-csípős királyrák

A lime héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A barnacukrot, a whiskyt és a lime levét gyorsforralóban sziruposra főzzük. Belekeverjük a lime héját és az apróra vágott chilit. Összeforgatjuk a rákkal és olajjal kikent tepsibe ... tovább