Rizottó citrommal, rákkal és pármai sonkával (Risotto al limone, gamberi e Parma)
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
32 dkg
carnaroli (rizottórizs) |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
12 db
rákfarok |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
6 dkg
pármai sonka |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
72 |
3 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
2 dkg
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
3 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
1 liter
csirkehúsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 dkg
kecskesajt |
285 |
16.7 |
23.4 |
1.6 |
0 |
0 |
1 ág
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Olvasszuk fel a vajat, és dinszteljük meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a rizst, és pirítsuk vele 1 percig. Öntsük hozzá a fehérbort, és pároljuk benne a rizst. Majd folyamatosan kevergetve, merőkanalanként adjuk hozzá a forrásban lévő csirkelevest, amíg a rizs meg nem puhul. Ne főzzük túl puhára! Közben olívaolajon süssük meg a rákfarkakat. Ha elkészült a rizottó, keverjük bele a kecskesajtot, a juliennere vágott pármai sonkát, a citrom reszelt héját, egy kis darab kakukkfüvet, és a rák sütéséhez használt olívaolajból egy keveset. A rákfarkakkal és pármai sonka szeletekkel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)