Rizses egytál húslevesből
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csésze
főtt barnarizs |
111 |
2.6 |
0.9 |
23 |
1.8 |
0 |
| 1/2 csésze
reszelt sajt |
366 |
20 |
29.7 |
2 |
0 |
0 |
| 2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| ízlés szerint
provance-i fűszerkeverék |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 csésze
húslevesben főtt zöldség |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 csésze
húslevesben főtt hús |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| igény szerint
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A barna vagy sima rizst a húsleves levében puhára főzzük. majd hagyjuk, hogy a folyadékot felszívja. A húslevesből maradt húst feldaraboljuk és a felhevített olajon megpárolt hagymán átsütjük, közben fűszerezzük. A húslevesből félretett zöldségeket kis kockára vágjuk és ezt is a húsos elegyhez adjuk. Végöl a tejföllel és a rizzsel összeforgatva, zsiradékkal kikent, morzsával meghintett tepsibe vagy tűzálló tálba simítjuk. A tetejét a sajttal meghintjük és 20-25 perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben, pirosra sütjük. 10 percig pihentetve, kockára vágva, tálaljuk. Savanyúságot kínáljunk mellé.
A hétvégi, megmaradt húsleves tökéletes felhasználására való étek.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)