| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 fej kelkáposzta | 34 | 3.6 | 0.3 | 4.3 | 4.5 | 0 |
| 40 dkg
lapocka (sertés) |
286 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 72 |
| 15 dkg rizs | 352 | 8 | 0.3 | 77.5 | 1.4 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kiskanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál majoránna | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 3 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A megtisztított kelt leveleire szedjük és forró, sós vízben két percig főzzük. Félretesszük lecsepegni. A rizst kétszeres térfogatának megfelelő sós vízben megfőzzük. 3 evőkanál olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a darált lapockát morzsásra sütjük rajta. Hozzáadjuk a fűszereket és a kel főzővizéből egy keveset hozzáadva, puhára pároljuk. A maradék olajjal kikenünk egy tepsit. A nagyobb kellevelek vastag erét elvékonyítjuk és a tepsit kibéleljük a levelekkel, oly módon, hogy a szélén túlérjen. Annyi levelet még félre teszünk, hogy be tudjuk velük fedni a tepsit. A darált húsos ragut, a rizst és az apróra vágott, megmaradt kelt összeforgatjuk és a tepsibe simítjuk, ráhajtjuk a kilógó leveleket és befedjük a többi levéllel. A tetejére kenjük a tejfölt és 165 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Kockára vágva tálaljuk, de szeletelés előtt, legalább 10 percig, pihentessük.