| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 dl baracklekvár | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 evőkanál zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| 1 csapott mokkáskanál citromhéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg aszalt sárgabarack | 307 | 5 | 0.5 | 70.2 | 0 | 0 |
| 4 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 5 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 10 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 db vaníliarúd | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 4 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 20 dkg rizs | 352 | 8 | 0.3 | 77.5 | 1.4 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A rizst, térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel és csipet sóval felfőzzük, majd a lángot takarékra véve hagyjuk, hogy a vizet felszívja. Ekkor leöntjük a tejjel és ha felforrt, a lángot lekapcsoljuk. 10 percig állni hagyjuk. Közben 3 dkg vajat, a tojások sárgáját, a citromhéjat, a vanília rúd kikapart belsejét és a cukrot kikeverjük. A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A langyos rizst összeforgatjuk a tojásos keverékkel, belekeverjük a darabolt aszalt barackot és a tojáshabot, de óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. A maradék vajjal kikenünk egy tepsit, meghintjük zsemlemorzsával és beleöntjük a masszát, elsimítjuk, majd 170 fokos sütőben, kb. 35 perc alatt, pirosra sütjük. Kockára vágva higított baracklekvárral tálaljuk.