Saláta garnélával és fekete kagylóval
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 30 dkg				
		garnélarák | 56 | 11 | 0.6 | 1 | 0 | 200 | 
				
						
					| 40 dkg				
		fekete kagyló | 85 | 12 | 2.7 | 3 | 0 | 108 | 
				
						
					| 7 evőkanál				
		olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 3 gerezd				
		fokhagyma   | 134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 doboz				
		rukkola | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 fej				
		jégsaláta | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 fej				
		radicchio | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 2 evőkanál				
		citromlé | 18 | 0.2 | 0 | 3.1 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 kávéskanál				
		bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 kávéskanál				
		oregánó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 kávéskanál				
		kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 evőkanál				
		száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A jégsalátát és a radicchiót falatnyi darabokra vágjuk vagy tépkedjük. Összekeverjük a rukkolával és behűtjük. A citromlevet és a zöldfűszereket, sóval, borssal és 3 evőkanál olívaolajjal jól összerázzuk. Ezt is behűtjük. A kagylót és a rákot hagyjuk felengedni, de a levet félretesszük. 2 evőkanál olívaolajon a rákot megsütjük, leszűrve félretesszük, de melegen tarjuk. A kagylót, a maradék 2 evőkanál olajon átforgatjuk, majd a borral felöntve, átforraljuk. Leszűrjük és félretesszük. A salátakeveréket az öntettel átkeverjük és tányérra halmozzuk. A rák és a kagyló levét összeöntjük a sütéből megmaradt olajjal és zúzott fokhagymával ízesítve, összeforraljuk. Ha majdnem zsírjára sült, a kagylót és a rákot beleforgatjuk, végül a salátára halmozzuk. 
Friss pitakenyérrel tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)