Sült csirkecomb Mississippiből
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 16 db
csirke felsőcomb |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 30 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 teáskanál
szárított vöröshagyma |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 teáskanál
fokhagyma granulátum |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
zsálya |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkecombokat itassuk szárazra papírtörlőn. Sózzuk, borsozzuk meg, majd liszttel vékonyan meghintve, mártsuk a többi hozzávalóból készített tésztába. Lecsepegtetve, tegyük 180 fokos olajba és egyszer átfordítva süssük pirosra. Az első átfordítás előtt, fedő alatt 8 percig süssük, majd 4 percig fedő nélkül. Rácson vagy papírtörlőn, a felesleges zsiradékot lecsepegtetve, tálaljuk.
Burgonyapürét és majonézes káposztasalátát kínáljunk hozzá. Magyar módra, kovászos uborka és friss kenyér illik hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)