Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Lengyel paraszttál

Vágjuk kockára a bacont, majd süssük zsírjára. Vegyük ki a pörcöt és a zsiradékban pároljuk át a finomra vágott hagymaféléket, a legyalult káposztát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk negyed órát, időnként keverjük meg, ha ... tovább

Lengyel pirog (alaptészta)

A lisztet szitáljuk tálba, keverjük bele a sót, majd öntsük le másfél deci forrásban lévő vízzel. Keverjük alaposan át, a keletkező csomókat villával nyomkodjuk szét. Letakarva, öt percig, pihentessük. Ekkor féldeci hideg vizet ... tovább

Lengyel töltött káposzta (golabki)

Forrásban lévő vízbe mártogatva a kitorzsázott káposztát szedegessük leveleire. A vajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd gyúrjuk össze a darált hússal, a főtt rizzsel, a tojásokkal, a finomra vágott petrezselyem és ... tovább

Lepénytészta 1.

A langyos tejfölben feloldjuk az élesztőt. A lisztet és a vajat gyors mozdulatokkal vagy robotgépben morzsásra dolgozzuk, majd a többi hozzávalót is hozzágyúrjuk. Akkor jó ha a tészta összeáll és elválik az edény ... tovább

Leveles tepertös pogácsa

Kevés langyos tejben kevés cukorral kb. 10 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel, a felfuttatott élesztővel, tejföllel, sóval, rummal, kevés langyos vízzel kemény tésztává gyúrjuk, alaposan kidolgozzuk. Lisztezett ... tovább

Leveles tepertőspogácsa kemencében

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a tejföllel, a langyos zsírral, a sóval és az élesztős keverékkel összegyúrjuk, majd fél centi vastagra nyújtjuk és megkenjük a tepertő felével, megborsozzuk és a két ... tovább

Leveles vajaspogácsa

40 dkg lisztből 7.5 dkg vaj hozzáadásával, a sót és az ecetet belekeverve, két-két és fél deci vízzel jól kidolgozott rétestésztát készítünk. A maradék 10 dkg lisztet gyorsan belegyúrjuk, a 40 dkg vajba, hogy a kezünk ... tovább

Levesegytál maradékból

Ez az étel igazából a maradék húsleves felhasználására ad ötletet. A főtt csirkehúst szálnyi darabokra tépjük, a bőrt és a csontot kidobjuk. A leveszöldséget gusztusosan feldaraboljuk. A maradék leves levét felforraljuk, majd a ... tovább

Liba sütve

A libát megsózzuk, kevés pirospaprikával meghintjük, a belsejébe rakjuk a hagymát és a fokhagymát, alá öntünk két deci vizet, és a sütőben, kezdetben alufólia alatt, mérsékelt tűzön, zsírjával locsolgatva ropogósra sütjük. ... tovább

Libacomb birsmártással

A megtisztított birsalmát kockára vágjuk, a citrom levével, héjával, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített borban puhára főzzük. A birs héját és csumáját, kevés vízben, pépesre főzzük, majd szitán áttörjük. A mézet ... tovább