A hozzávalókból tartármártást készítünk, a szánk íze szerint. A virslis burgonyasalátát lecsöpögtetjük és a mártásba forgatjuk. Két-három órát hűtőben állni hagyjuk.
Friss péksüteménnyel és vajjal tálaljuk. ... tovább
A mogyorót szárazon megpirítjuk, majd egészen finomra daráljuk. Gőz fölött a darabokra tördelt csokoládét, magas kakaótartalmút használjunk, a vajat és a, nem cukrozott, sűrített tejet felmelegítjük. Ha összeolvadt, hozzáadjuk a ... tovább
A csirkemelleket csontozzuk ki és a bőrét húzzuk le a húsról. A csirkemelleket húskalapáccsal kissé verjük ki ügyelve rá, hogy a hús ne szakadjon el, hogy tölthető
maradjon. Az aszalt szilvát magozzuk ki és pároljuk meg a ... tovább
A hozzávalókat turmixgépbe tesszük. Átzúzzuk, majd néhány jégkockával ismét összekeverjük. Lehűtött poharakba öntjük. Tört mogyoróval és citromfű levelekkel meghintve kínáljuk.
Tökéletes napindító reggeli. ... tovább
A száraz hozzávalókat összeszitáljuk, majd a tojást és a vajat hozzágyúrjuk. Két órára, fóliába tekerve hűtőbe tesszük. Vékonyra nyújtjuk és formákkal kivágjuk, 175 fokos sütőben, 10 perc alatt kisütjük. Langyos ... tovább
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, megborsozzuk és beleforgatjuk a szójaszószba, majd fél órát állni hagyjuk.
A fokhagymát vékony szeletekre, az újhagymát a zöld szárával együtt, 1 cm-es darabokra vágjuk, a hegyes erős ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rászórjuk a fűszereket és a reszelt fokhagymát és még két percig sütjük. Beledobjuk a kockára szelt csirkemellet és ezzel is pirítjuk egy ideig, majd kevés vízzel ... tovább
A lisztet, a sót, a sütőport, a cukrot összeszitáljuk és a vaníliakivonattal, a vajjal és a tojásokkal, robotgéppel elkeverjük. Beleforgatjuk a darabolt mogyorót és a csokoládét. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távol, ... tovább
A kekszet daráljuk meg. a mogyorót szárazon pirítsuk meg, majd hagyjuk kihűlni és 15 dkg-t daráljunk meg. A mogyorókrémet, a darált kekszet, a likőrt és a lekvárt dolgozzuk homogén eleggyé és formáljunk diónyi gombócokat. A ... tovább
A mogyorót szárazon pirítsuk meg és daráljuk le. 30 dekát tegyünk félre. A többit a liszttel és a sütőporral keverjük el. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, fehéredésig, majd keverjük bele a mogyorós lisztet. A csipet ... tovább