Áztassuk a sózott tőkehalat bő vízben egy napig, de a vizet cseréljük 6 óránként. Másnap friss vízben, fedő alatt tegyük fel főni, de, amint felforrt a víz kapcsoljuk ki a tűzhelyet. Tíz perc múlva vegyük ki és lecsepegtetve ... tovább
A karajt felszeleteljük, kiverjük, a széleit bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk, majd a felhevített olaj-vaj keveréken, egyszer megfordítva, pirosra sütjük. Frissiben tálaljuk burgonyapürével és befőttel. ... tovább
Forraljunk fel annyi vizet, amennyi a húst, majd bőven ellepi. Vegyük le a tűzről és adjunk hozzá, literenként egy evőkanál vadpác fűszerkeveréket, egy fej felszeletelt vöröshagymát, egy dl száraz vörösbort és két evőkanál ... tovább
A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük, a térfogatának megfelelően, kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk és borsozzuk. Kis lángon addig forraljuk, amíg a folyadék, el nem tűnik a felszínéről. Ekkor a fedő alá, ... tovább
A burgonyát, a zöldbabot és a tojást megfőzzük. A tonhalból, saját levében készült konzervet vagy kevés olajban sültet, használjunk. A finomra aprított zöldfűszerekből, a zúzott fokhagymából, az olajból, az ecetből és a ... tovább
A citrom héját lereszeljük, majd a kicsavart levével megcsepegtetjük az előzőleg megsózott, megborsozott halszeleteket. Hagyjuk állni, amíg a zöldségeket feldaraboljuk. A paradicsomokat, az olaj- és kapribogyókat félbe, a hagymát és ... tovább
A finomra vágott halhúst a fűszerekkel jól átkeverjük és ha szükséges utófűszerezzük. Előkészített formába nyomkodjuk, ez lehet egy kimosott májkrémes konzerv is, majd salátával díszítve tálaljuk. Kiporciózva rakjuk ... tovább
A meghámozott burgonyát apró kockára vágva, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és még forrón áttörjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojást, sózzuk, borsozzuk. Összegyúrjuk, majd rudakká sodorjuk és ujjnyi ... tovább
A lisztet, a cukrot és a sót összeszitáljuk. A hideg vajat kockára vágjuk, majd gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk a lisztes keverékkel. Osszuk a tésztát három részre. Végül a két tojássárgájával elkeverünk két evőkanál ... tovább
Vágjunk karikára egy fél kiló paradicsomot, négy szép nagy, húsos, zöldpaprikát meg két nagy fej vöröshagymát.
A zúzott fokhagymából, a mustárból, a borecetből keverjünk egyveleget, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd ... tovább