Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Tavaszi lepény

Reszeljük le, almareszelőn, a cukkinit és hagyjuk lecsepegni. A borsót, sós vízben, főzzük roppanósra. Az olajat, a tejet és a felvert tojást keverjük el. Forgassuk össze a reszelt parmezánnal, a sütőporral összeszitált liszttel, ... tovább

Tavaszi majonézes csirkesaláta

Az apró kockákra vágott csirkemellet megsózzuk és az olajon pirosra sütjük. Lecsepegtetve hűlni hagyjuk. Használhatunk bármilyen húsmaradékot is. A zsenge sárgarépát és az újhagymát, használjuk fel a zöldjét is, karikázzuk fel. ... tovább

Tavaszi omlett

A cukorborsó két végét vágjuk le és a szálkáját húzzuk le. Vétek lenne kifejteni. A zöldspárgát hajlítsuk meg, így eltörik, a fejrészét használjuk fel, a többit tegyük el pl. krémlevesnek. Forraljunk vizet, ízesítsük ... tovább

Tavaszi pörkölt

A felforrósított olajon megpirítjuk finomra vágott hagymát, majd a felkockázott pulykacombot fehéredésig sütjük rajta. Megszórjuk a paprikával és azonnal felöntjük pohárnyi vízzel. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott ... tovább

Tavaszi raguleves

A felforrósított olaj-vaj keveréken az apróra vágott húst, a felkarikázott újhagymát és zöldpaprikát elősütjük, majd felöntjük 2 liter vízzel vagy alaplével. Megfűszerezzük és rövid forralás után beledobjuk a karikára ... tovább

Tavaszi reteksaláta

A retket uborkagyalun felszeleteljük, majd besózva kicsit félretesszük. Az újhagymát, a zöldjével együtt, vékony karikára vágjuk. A reszelt sajtot a tejfölbe keverjük és hozzáforgatjuk a lecsepegtetett retket és a hagymát. Hagyjuk ... tovább

Tavaszi sertésszűz

A felszeletelt sertésszüzet a tenyerünkkel kiveregetjük, megsózva, megborsozva meghintjük fátyolnyi liszttel. 2 evőkanál felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A húst kivesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékhoz ... tovább

Tavaszi tepsis csirkemell

A csirkemellet lapjában félbevágjuk és sózva, borsozva a felhevített olajon aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve félre tesszük. A sütőzsiradékban, a felkarikázott, illetve kockára vágott zöldségeket átpirítjuk. A burgonyát, a ... tovább

Tavaszi tészta

Egy evőkanál olajban elősütjük, a kis kockára vágott, előzőleg sózott és borsozott csirkemellet. Két evőkanál, felhevített olajban, megpároljuk a csíkokra, illetve karikára vágott, zsenge zöldségeket, majd félretesszük őket. ... tovább

Tavaszi zöldségekkel párolt karaj

A szükség szerint feldarabolt zöldségeket a zöldségalaplében roppanósra főzzük. A felszeletelt, kissé kivert karajt sózzuk, borsozzuk és meghintjük liszttel. A felforrósított olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Hozzáadjuk a ... tovább
cimkék