Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Epres-joghurtos torony

A joghurtot és a tejfölt tüllel bélelt szűrőbe öntjük, majd egy órát hagyjuk csepegni. Az epret feldaraboljuk és 2 evőkanál cukorral és a zselatin negyedével felforraljuk, a lime lereszelt héját belekeverjük. Kissé kihűtjük, ... tovább

Epres-kekszes pohárkrém

A pudingport kevés hideg tejben elkeverjük. A többi tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval felforraljuk és kevergetve hozzáöntjük a pudingporos tejet. Készre főzzük. A kekszet durvára törjük, elkeverjük a gorombára ... tovább

Epres-krémes torta

Az epret kicsumázzuk és a piskótával együtt apró kockára vágjuk. A piskótakockákat megöntözzük a rum és a kávé keverékével, majd összeforgatjuk, a forró sárgakrémmel és az eperrel. Kerek tortaformába nyomkodjuk. A tetejét ... tovább

Epres-ricottás lepény

A cukrokkal elkeverjük a tojásokat. A liszttel összeforgatjuk a sót és a sütőport. Végül egyneműsítjük és tortaformába nyomkodjuk. 160 fokon 20 percig sütjük. A feldarabolt epreket, a balzsamecettel és a balzsam felével ... tovább

Epres-túrós alagút babapiskóta talpakon

4 dl tejszínből habot verek és összekeverem 30 dkg tehéntúróval amit korábban áttörtem. Ízlés szerint ízesítem por- és vaníliás cukorral és 2-3 kis csomag habfixálóval további néhány perci kézi robotgéppel verem hogy a hab ... tovább

Erdei gombás metélt

A gombaféléket vékony szeletekre vágjuk. Az apró kockára vágott hagymát, a vaj-olaj felforrósított keverékén lepirítjuk, majd a gombát hozzáadva, tovább sütjük. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűágról letépett levelekkel, ... tovább

Erdei gyümölcsös csokoládétorta

A lisztet a kakaóval és a sütőporral összeszitáljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojáshabot és a lisztet óvatosan a tojássárgájához forgatjuk. Öntsük a ... tovább

Erdei marharagu

A felhevített zsíron a ceruzányi csíkokra vágott marhahúst jól átpirítjuk, majd a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát hozzáadva és a fűszereket rászórva, fedő alatt, kis lángon tovább sütjük. Ha szükséges kevés ... tovább

Erdei mézes-gyümölcsös limonádé

Facsarjuk ki a citromokat és szűrjük le a levet. Öntsük a mézzel együtt kb. 7 dl vízbe. Adjunk hozzá kétmaréknyi vegyes erdei gyümölcsöt. Mentalevéllel díszítve tálaljuk. ... tovább

Erdei szalonka borban párolva

Az érlelt szalonkát szárazon megkopasztjuk, majd kibelezzük és félbevágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és fazékba tesszük, rászórjuk az apróra vagdalt sonkát és hagymát, majd felöntjük a borral és a húsalaplével. Fedő ... tovább