Tojásos sült rizs
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 40 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A rizst a szokásos módon megpároljuk. A felvert tojásokból a felhevített olajon, két részletben vékony rántottát sütünk, de ne szárítsuk ki. Az újhagymát zöldjével együtt vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy serpenyőben vagy wokban a rizst, az apróra vagdalt rántottát és az újhagymát dobva-rázva összesütjük, de ne pirítsuk meg, csak legyen forró.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)