Tojásos-baconos kifli
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 1 kávéskanál				
		cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 kávéskanál				
		oregánó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 kávéskanál				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 evőkanál				
		olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 dl				
		joghurt | 52 | 3.2 | 2.7 | 3.8 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1.5 dl				
		tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 | 
				
						
					| 3 dkg				
		élesztő | 78 | 16.7 | 1.2 | 0 | 0.2 | 0 | 
				
						
					| 25 dkg				
		rétesliszt | 349 | 9.4 | 1 | 73.4 | 7.2 | 0 | 
				
						
					| 25 dkg				
		finomliszt | 345 | 13.5 | 1 | 70.4 | 0.2 | 0 | 
				
						
					| 10 szelet				
		bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 | 
				
						
					| 6 db				
		tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		mák | 537 | 20.5 | 38.2 | 23.9 | 10 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk, majd a sóval, oregánóval elkevert liszthez öntjük. Beledolgozzuk a joghurtot és az olajat. Készíthetjük kenyérsütőgépben is. Végül, letakarva, langyos helyen, kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük. 5 tojást keményre főzünk, majd megtisztítva félbe vágjuk. A megkelt tésztát tíz részre osztjuk és kisarasznyi lapokra nyújtjuk. A közepükbe teszünk egy-egy baconba tekert tojást és feltekerve kiflivé formáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kifliket és letakarva, még fél órát hagyjuk pihenni. Sütés előtt a felvert tojással lekenjük és a mákkal meghintjük. 175 fokra előmelegített sütőben, úgy fél órát sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Kissé olaszos hangulatú borkorcsolya, de tízóraira is kitűnő.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)