Töltött kenyér
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 1 db				
		rozscipó					 | 
					255 | 
					8.1 | 
					0.9 | 
					53.5 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 20 dkg				
		bacon					 | 
					0 | 
					10 | 
					45 | 
					0 | 
					0 | 
					105 | 
				
				
						
					| 20 dkg				
		reszelt sajt					 | 
					366 | 
					20 | 
					29.7 | 
					2 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 csokor				
		újhagyma					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 2 dl				
		tejszín					 | 
					372 | 
					21.5 | 
					30.6 | 
					2 | 
					0 | 
					90 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 teáskanál				
		bors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 evőkanál				
		provance-i fűszerkeverék					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A felkockázott bacont zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük és a felkarikázott hagymát, a zöldjével együtt átsütjük a zsíron. A fűszereket, a tejszínt és a sajtot összemelegítjük vele. Visszakeverjük a szalonna pörcét. A cipót Hosszában és keresztben bevágjuk az aljáig, de ne vágjuk át teljesen, majd a vágásokba kanalazzuk bele a tölteléket. 180 fokra előmelegített sütőben, alufóliába tekerve, süssük 20 percig. Kicsit pihentetve, szeletekre vágva, friss zöldségekkel tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)