Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbásszal töltött rántott zsemle

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Tészták, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Töltött, Bundázott , Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
4 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsemléket félbe vágjuk és a belsejüket kikaparjuk. A felhevített olajban a finomra vágott hagymát átpároljuk, majd a lebőrözött, kis kockára vágott kolbászt belekeverjük. Gyengéden átpirítjuk, majd langyosra hűtjük. A reszelt sajtot, három keményre főzött és apróra vágott tojást és egy nyers tojást belekeverünk. A masszával megtöltjük a fél zsemléket és összeborítjuk. Tejjel kívülről bekenjük, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Bő, forró olajban kisütjük. Lecseoegtetve tálaljuk.
Reggelire, előételnek vagy téli vacsorának ajánlom.
Mustár vagy tormamártást kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)