Kolbásszal töltött rántott zsemle
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
igény szerint
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
10 dkg
reszelt sajt |
366 |
20 |
29.7 |
2 |
0 |
0 |
1 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
6 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
20 dkg
lángoltkolbász |
511 |
23 |
45 |
0.2 |
0 |
150 |
4 db
zsemle |
147 |
5.1 |
0.4 |
30.8 |
0.5 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zsemléket félbe vágjuk és a belsejüket kikaparjuk. A felhevített olajban a finomra vágott hagymát átpároljuk, majd a lebőrözött, kis kockára vágott kolbászt belekeverjük. Gyengéden átpirítjuk, majd langyosra hűtjük. A reszelt sajtot, három keményre főzött és apróra vágott tojást és egy nyers tojást belekeverünk. A masszával megtöltjük a fél zsemléket és összeborítjuk. Tejjel kívülről bekenjük, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Bő, forró olajban kisütjük. Lecseoegtetve tálaljuk.
Reggelire, előételnek vagy téli vacsorának ajánlom.
Mustár vagy tormamártást kínáljunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)