Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós kiflifelfújt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Hétköznapi vacsora, Csőben sült, Édes, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
2 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
6 db kifli 120.1 4.1 0.7 25 1.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szikkadt kifliket vagy a gubakiflit vágjuk vékony karikára. A meglangyosított tejben keverjük el a cukor felét, a vaníliás cukrot, a sót és a tojások sárgáját, majd forgassuk bele a kiflikarikákat. Közben egy tepsit kenjünk ki a vajjal és hintsük ki morzsával. Ha a kifli felszívta a tejes keveréket, forgassuk össze, az áttört túróval, a mazsolával és, a maradék cukorral, kemény habbá vert tojásfehérjével. Simítsuk a tepsibe és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára. Úgy jó, ha a belseje kissé krémes marad. kockára vágva tálaljuk. Baracklekvárt, borsodót vagy mézzel ízesített tejfölt kínálhatunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)