Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Amerikai almáspite

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Édes, Meleg, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

Amerikai almáspite
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
12 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
igény szerint szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A töltelékhez
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
12 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Amerikai almáspite
A lisztet, a vajat és a sót késes robotgéppel morzsásra dolgozzuk, majd fél deci hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve hűtőbe tesszük és pihentetjük. Pár óra múlva a tésztát kétharmad, egyharmad arányban szétosztjuk. A nagyobbik darabot kinyújtjuk és vajjal kikent formába terítjük. Babbal megtöltve 10 percig sütjük, 220 fokra előmelegített sütőben. Kivesszük és beleöntjük a tölteléket, ráterítjük a félretett tésztát, a széleit lenyomkodjuk, majd a lehulló tésztával és szegfűszeggel kidíszítjük, lekenhetjük felvert tojással is, néhány helyen bevágjuk a tetejét, majd 15 percig tovább sütjük 220 fokon. Végül a hőt 170 fokra visszavesszük és még háromnegyed órát hagyjuk a sütőben a tésztát.

A töltelékhez
A lisztet, a sót, a cukrot és a fűszereket összeszitáljuk, majd a vajjal morzsásra dolgozzuk. Összeforgatjuk a kis szeletekre vágott, kicsumázott és meghámozott almával. A végén hozzáadunk fél deci vizet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)