| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 3 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 30 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| 20 dkg karaván sajt | 312 | 16.5 | 26.4 | 1.7 | 0 | 96 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 3 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 25 dkg tehéntúró (félzsíros) | 62 | 3.2 | 3.3 | 4.8 | 0 | 0 |
| 8 db csirke felsőcomb | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A finomra vágott hagymát az olajon átpároljuk, a zúzott fokhagymát és az őrölt babért belekeverjük. A kifilézett csirkecombot kockára vágjuk, a bőrt és a csontot másra használjuk fel, hozzáadjuk és kissé átsütjük. Összeforgatjuk a tojással elkevert túróval, tejföllel és a reszelt sajttal. A baconszeletekkel kibélelünk egy sütőformát, úgy, hogy a széle túllógjon. Beleöntjük a csirkés masszát, leütögetjük, majd a bacont ráhajtjuk. Fóliával szorosan lefedve, 180 fokos sütőben fél órát sütjük, majd a fóliát levéve negyed órát pirítjuk. 20 perc pihentetés után deszkára tesszük és szeleteljük. Főtt burgonyával és uborkasalátával tálaljuk.