Ízes oldalas
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
80 dkg
oldalas |
429 |
12 |
42 |
0.3 |
0 |
72 |
6 evőkanál
ketchup |
109 |
2.1 |
0.4 |
24 |
0 |
0 |
2 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az oldalast daraboljuk fel 2 csontnyira, majd kenjük be a mustárból, sóból, mézből és ketchupból készült mártással. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fektessük tepsibe, öntsünk alá 3 dl vizet és fóliával szorosan fedjük le. Tegyük 250 fokra előmelegített sütőbe, majd negyed óra múlva csökkentsük a hőt 120 fokra, pároljuk 2 óra 20 percig, majd vegyük le a fóliát. 180 fokon pirítsuk 20-25 percig.
Steak burgonyával és sok salátával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)