Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ízes oldalas

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 185 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Macskajajra, Szabadban, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg oldalas  429 12 42 0.3 0 72
6 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az oldalast daraboljuk fel 2 csontnyira, majd kenjük be a mustárból, sóból, mézből és ketchupból készült mártással. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fektessük tepsibe, öntsünk alá 3 dl vizet és fóliával szorosan fedjük le. Tegyük 250 fokra előmelegített sütőbe, majd negyed óra múlva csökkentsük a hőt 120 fokra, pároljuk 2 óra 20 percig, majd vegyük le a fóliát. 180 fokon pirítsuk 20-25 percig.
Steak burgonyával és sok salátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)