Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Borban párolt sertéscomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 260 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Hirtelen sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
2 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertéscombot vékony szeletekre vágjuk és gyengéden kiverjük. Mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk és a borral leöntve 2-3 órán át, hűtőben, érleljük. Lecsepegtetve, meghintjük, kevés liszttel. A felforrósított zsíron pirosra sütjük, majd lecsepegtetve, félre tesszük. A citromot uborkagyalun felszeleteljük. A hússzeleteket, két-két szelet citromot téve közéjük, beáztatott római tálba fektetjük. Rájuk öntjük a páclevet és a sütőzsiradékot, majd a tálat lefedve, sütőbe tesszük, 175 fokon, másfél órát sütjük. A húst, a citromszeletek nélkül, előmelegített tálra helyezzük és a megmaradt szafttal leöntve tálaljuk.
Burgonyapürét, párolt rizst vagy hercegnő burgonyát tálalhatunk mellé.
Savanyúságnak, céklát ajánlok.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)