Édes-savanyú hal
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| igény szerint				
		olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 3 evőkanál				
		étkezési keményítő | 344 | 0.5 | 0 | 86 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 evőkanál				
		méz | 327 | 0.4 | 0 | 81 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 dl				
		száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 szál				
		sárgarépa   | 40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 | 
				
						
					| 2 evőkanál				
		fehérborecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 2 evőkanál				
		szójaszósz | 66 | 10.5 | 0.1 | 5.6 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 gerezd				
		fokhagyma   | 134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
				
						
					| 1 fej				
		lilahagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 db				
		chili paprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		gyömbér | 61 | 2.5 | 0.8 | 11 | 0 | 0 | 
				
						
					| 3 db				
		kaliforniai paprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 60 dkg				
		afrikai harcsa | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			Vágjuk a harcsafilét dobókockányi darabokra, majd sóval és borssal megszórva forgassuk át és hagyjuk állni. A mártáshoz a a paprikákat, lehetőleg többféle színűt használjunk, vágjuk vékony szeletekre, a répát csíkokra, a hagymát finomra. A gyömbért és a fokhagymát reszeljük le. Három evőkanál felhevített olajban pároljuk egy percig a hagymát, a gyömbért és a répát, majd dobjuk hozzá a paprikát és a fokhagymát. Két perc után öntsük rá a szójaszószt, a mézet és az ecetet. Ha összeforrt sűrítsük be a teáskanálnyi keményítővel elkevert borral. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal. A szárazra itatott haldarabokra hintsük rá a megmaradt keményítőt, forgassuk át és süssük, bő olajban, ropogósra. Kisebb serpenyő esetén, inkább több részletben.  Ha az összes hal kisült keverjük a mártásba és azonnal tálaljuk.
Párolt rizs kínáljunk mellé.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)