| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 evőkanál zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg mozzarella sajt | 274 | 14.7 | 22.5 | 2.8 | 0 | 37 |
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 5 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 3 db kápia paprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkemellet lapjában félbe vágjuk, majd gyengéden kiverjük. A vöröshagymát uborkagyalun leszeljük. A kápiát vékony csíkokra vágjuk. A tejfölbe keverjük a tojást, a kellő mennyiségű sóval és borssal. Egy tepsit olajjal kikenünk és morzsával behintünk. Az aljára helyezzük a sózott, borsozott csirkemell felét. Beborítjuk a hagymával, a vékonyra vágott mozzarellával és a felcsíkozott kápiával.