Vastag falú serpenyőben átsütjük a kockára vágott bacont, majd megpároljuk rajta a félfőre vágott hagymát. Hozzáadjuk a leöblített babot, a ketchupot, a bort és a fűszereket (a borókabogyót zúzva). Lefedjük és egészen kis ... tovább
A csirkecombot bőrözzük le és filézzük ki, majd vágjuk kockára. A bőrből és a csontból, ha időnk engedi, főzzünk alaplevet. A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és a lereszelt vagy apróra metélt ... tovább
A csirkemellet kifilézzük és vékony csíkokra vágjuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd átsütjük rajta a csirkemellet, közben zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. Szükség szerint, ... tovább
A finomra vágott hagymából, kaporból és az öntet többi hozzávalójából mártást keverünk. Beleforgatjuk, a sós vízben megfőzött és kissé megszikkasztott burgonyát. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben pihentetve tálaljuk.
Bundázott ... tovább
A felkockázott lábszárt süssük, fehéredésig, a felhevített olajban, majd lecsöpögtetve tegyük félre. A sütőzsiradékban, pirítsuk át, a félfőre vágott hagymát, a felkarikázott répát és a felkockázott zellert. Öntsük a ... tovább
A csirkecombokat bevagdossuk. lehet 12 darab felsőcombot is használni. Bedörzsöljük, a finomra vágott hagymából, a zúzott fokhagymából, a mustárból, a sóból, a borsból és a borból kevert masszával. 10 percig állni hagyjuk, majd ... tovább
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágtam, de bármilyen filézett húst lehet használni, sőt nagyon finom sertéshúsból is, sóztam és borsoztam. A sóból csak pici kell, hiszen a szójaszósz is elég sós. A páchoz a szójaszószt, a ... tovább
Egy nagyobb edényben, én most a wokot használtam, pici olajat melegítettem, megpirítottam az apróra vágott hagymát, rádobtam a zellert, paprikát, pár percig kevergetve pirítottam. Ekkor hozzáadtam a rizst, a kurkumát, a cukrot, a ... tovább
A húsokat ceruzányi csíkokra vágjuk. A szalonnát és a hagymát felkockázzuk. A szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Rádobjuk a marhahúst és párolni kezdjük. Amikor félpuha hozzáadjuk a ... tovább
Ezt a fűszerkeveréket nagyon egyszerű összeállítani, a hozzávalókat összekeverem és csavaros üvegben tárolom, sokféle étel ízesítésére alkalmas. ... tovább