Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1057 találat

Bukta

A cukorral ízesített langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, ha felfutott, hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert, langyos vajat, a lisztet és a sót. Jól kidolgozzuk, majd egy óra alatt, meleg helyen megkelesztjük. Lisztezett deszkán ... tovább

Carnitas sertésből

A hús fazékba tesszük, rászórjuk a fűszereket, a fokhagymát és egy fej darabolt hagymát, felöntjük a csirkealaplével és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Takarékon, finoman gyöngyözve 3 órát főzzük. A húst kivesszük és ... tovább

Tortilla

A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral. A közepébe öntjük az olajat és villával eldolgozzuk. Ráöntünk egy deci forró vizet és elkeverjük, majd összegyúrjuk. Letakarva negyed órát pihentetjük. Tojásnyi gombócokat ... tovább

Csirkés burrito

A csirkét megsütjük, de a legegyszerűbb ha veszünk egy kész grillcsirkét. A madarat kicsontozzuk és a bőrével együtt apró darabokra vagdaljuk. A tejfölbe keverjük a fűszereket, a finomra vagdalt hagymát, a lecsepegtetett kukoricát, ... tovább

Rizsfelfújt málnával

A rizsre öntünk térfogatának megfelelő mennyiségű vizet, egy csipet sót és felforraljuk, ha a felszínén már nem látszik folyadék ráöntjük a tejet és újraforrás után szorosan lefedve, a lángot lekapcsoljuk. Negyed óra alatt ... tovább

Palócos húsgombócleves

A zöldbabot és a burgonyát annyi vízben, amennyi ellepi, majdnem puhára főzzük. Mindkettőt leszűrjük, de a főzőlevet félretesszük. Az felforrósított olajban az almareszelőn lereszelt hagymákat és a felkarikázott répaféléket ... tovább

Gyümölcsös piskóta remoskában

A vajat keverjük habosra a sóval, a cukorral, majd a tojásokkal. Forgassuk bele a lisztet és a darabokra vágott, ízlés szerinti gyümölcsöket. Öntsük a remoska edényébe és 20-25 percig süssük. Ízlés szerint tejszínhabbal, ... tovább

Túrófelfújt remoskában

A hozzávalókat jól elkeverjük és a remoska táljába öntjük. 45 percig, avagy tűpróbáig sütjük. Kiborítva,porcukorral meghintve vagy ízlés szerint baracklekvárral tálaljuk. Vajazott, morzsával meghintett tepsiben, sütőben is ... tovább

Mézeskalács remoskában

A liszteket összeszitáljuk a sóval, a sütőporral, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a kakaóval, majd elkeverjük a többi hozzávalóval. A remoska edényébe öntjük és háromnegyed órát sütjük. Kiborítjuk és ha kihűlt cikkekre ... tovább

Kolbászos burgonya remoskában

A felforrósított olajban megpároljuk a hagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a fűszereket és megszórjuk a liszttel. Felöntjük egy deci vízzel. közben a kolbászt és a burgonyát felkarikázzuk és a hagymás masszával ... tovább