Gombás-spárgás pite
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
2 teáskanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 kávéskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
10 dkg
karaván sajt |
312 |
16.5 |
26.4 |
1.7 |
0 |
96 |
2 maréknyi
aszalt paradicsom |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
25 dkg
gomba |
40 |
5.9 |
0.5 |
3.3 |
3 |
0 |
25 dkg
zöldspárga |
16 |
2 |
0 |
1 |
1 |
0 |
1 csomag
mirelit vajas tészta |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A gombát negyedekre vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a gombát rádobva, zsírjára sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk és fél csokor finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A spárgát darabokra vágjuk, majd sóval, cukorral és teáskanálnyi vajjal ízesített vízben, 5 percig főzzük. Lecsepegtetve félretesszük. A maradék vajjal kikent tortaformába terítjük a felengedett tésztát, megszurkáljuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben 6 percig elősütjük. A spárgát, a csíkokra vágott paradicsomot és a gombát elkeverjük. A félig sült tésztára simítjuk, majd leöntjük a reszelt sajttal és a tojással elkevert tejszínnel. Ízlés szerint borsozzuk, sózzuk a masszát. A pitét, a sütőbe visszatolva, 20-25 percig sütjük. Tálalás előtt a maradék petrezselyemzölddel megszórjuk.
Tortaszerüen szeletelve, melegen vagy langyosan kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)