Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Italok
(47 db)

Mézbor

A mézet 10 liter vízben kevergetve feloldjuk és a borkő- és citromsavat hozzáadva, másfél-két órát csendesen főzzük, közben folyamatosan lehabozzuk, majd hagyjuk langyosra hűlni, ekkor hozzáadjuk a borélesztőt és a fűszereket és ... tovább
cimkékItalok, Alkoholos

Mézes Campari

A Camparit, a gyümölcsleveket és a mézet két jégkockával alaposan elkeverjük. Közepes méretű, henger formájú pohárba három jégkockát teszünk, ráöntjük az italt. A cseresznyét és a narancshéj-spirált fogvájóra szúrjuk, ... tovább
cimkékItalok, Alkoholos

Mézes diópálinka

A még puha belsejű zöld diót leszárazzuk és gondosan megmossuk, majd a húsdaráló durvább tárcsáján, a fűszerekkel ledaráljuk és a vodkával leöntve nagy, zárható üvegbe tesszük. Többször felrázva, egy hónapig pihentetjük. 3 ... tovább

Mézes gyömbérital

A gyömbért, a lime és a citrom héját lereszeljük. 1 decj forró vízzel összeturmixoljuk.Kicsit állni hagyjuk, majd belekeverjük a mézet és a sót. Felöntjük 1 liter hideg vízzel és leszűrve kínáljuk. A pohár szélét citrom és ... tovább

Mézes puncs

A vizet a fűszerekkel felforraljuk és a teafűre öntjük. 5 perc állás után leszűrjük és a mézet elkeverjük benne. Télen melegen, nyáron behűtve kínáljuk. A citromlével mindenki ízesíti magának. ... tovább

Mojito

Egy lime-ot 4 gerezdre vágunk, és longrdinkes pohárba tesszük. Hozzáadjuk a mentaleveleket. A pohárba töltjük a cukorszirupot és a rumot. Törőfával óvatosan összetörjük a lime gerezdeket és a mentaleveleket a pohárban, hogy ... tovább

Mojito koktél ginnel, zöldalma sziruppal és gyömbérrel

Tegyünk a lime-ot egy Tumbler pohárba, adjunk hozzá mentalevelet és nyomkodjuk össze egy törőfa segítségével. Ezt követően töltsünk rá kb.4-5 cl gint, a zöldalma szirupot, majd tegyük tele a poharat tört jéggel és öntsük fel ... tovább

Paradicsom-koktél

A megtisztított hozzávalókat gyümölcscentrifugába dobjuk és a levét kipréseljük, a fűszerekkel ízesítjük és jól behűtjük. Egy leveles zellerszárral díszítve kínáljuk. ... tovább

Ribizlibor

A tisztított ribizlit szárral együtt ledaráljuk, 48 órát pihentetjük, majd lecsepegtetjük és kipréseljük. Az így kapott levet lemérjük és ehhez literenként 58 dkg cukrot és 1. 9 liter vizet számolunk. A vizet felmelegítjük kb 50 ... tovább

Ruj

A hozzávalókat turmixgép poharába öntjük és homogénre keverjük, de ne legyen habos. Jégkockára öntve kínáljuk, a tetejére reszeljünk szerecsendiót. ... tovább