A csontból és a zöldségekből alaplevet főzünk, majd leszűrjük. A felhevített vajon a finomra vágott kaprot és a lisztet megpezsgetjük, felöntjük a levessel és jól összeforraljuk. A tejfölt és a tojássárgájákat kevés levessel ... tovább
A felforrósított olajban pároljuk meg a félfőre vágott hagymát és a félkarikára vágott zöldpaprikát. Ha összeesett, hintsük rá a pirospaprikát és egy keverés után, öntsük fel vízzel. Dobjuk bele a répát, sózzuk, borsozzuk ... tovább
A felhevített vajon megpároljuk, a zöldjével együtt, finomra vágott hagymát, majd a zsenge borsót belekeverjük, még, három percig dinszteljük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölben elkevert reszelt sajtot és a finomra metélt ... tovább
Az édesburgonya nagyját darabokra vágjuk, a többit uborkagyalun lereszeljük. Az olívaolajon a felkockázott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a felkarikázott chilit és a darabolt burgonyát. Jól átforgatjuk, ízesítjük sóval, borssal ... tovább
A csigákat sós, köménymagos vízben megfőzzük, majd a húsukat megtisztítjuk. Vajban megpirítjuk a gombát, a csigahúst és a finomra vágott kaprot. Megsózzuk, liszttel, fehérborral és tejszínnel felengedjük. Sóval, cukorral, ... tovább
A felhevített vaj-olaj keverékre dobjuk a finomra vágott hagymát. Megpároljuk és rászórjuk a citrom lereszelt héját és a finomra vágott kaprot. Összekeverjük, majd beleöntjük a citrom kifacsart levének a felét. Rádobjuk a gyalult ... tovább
A pizza alaptésztát 1 kg lisztből készítsük el, majd kinyújtva helyezzük megfelelő méretű tepsibe. Amíg a tészta kel, készítsük el a mártást. A felhevített olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, dobjuk rá a kis kockára ... tovább
A halat vágjuk kockára és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Hagyjuk állni húsz percet. Az üvegtésztát öntsük le bő langyos vízzel. Az uborkát és a répát vékony csíkokra, a kétféle paprikát kis kockára vágjuk. A felhevített ... tovább
Tisztítsuk meg a tintahalat, belezzük ki és távolítsuk el a fejét. Vágjuk le a csápokat és kevés olajon süssük meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá a kapribogyót, a fenyőmagot, a mazsolát és a szardella filét, majd kevés vízzel ... tovább
A tintahalakat megtisztítom és darabokra vágjuk. A felforrósított olajban üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd beledobjuk a tintahalat és a lehéjazott, kimagozott paradicsomot. Sózzuk, ... tovább