Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Húsvét
(172 db)

Ricottás cookie

Keverjük habosra a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a ricottát, a vaníliakivonatot és a tojásokat. Végül forgassuk bele a sütőporral és a sóval összeszitált lisztet. Evőkanálnyi adagokban rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, ... tovább

Rizses báránycurry

A száraz, megőrölt fűszereket összekeverjük és a felforrósított olajon addig pirítjuk, amíg az illatuk felszáll. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott bárányhúst és kevergetve fehéredésig pörköljük. Belekeverjük a finomra ... tovább

Rozéban párolt báránycomb

A báránycombot kicsontozzuk és bekenjük a citromok lereszelt héjából, a fűszerkeverékből, sóból, borsból, egy evőkanál olajból és a zúzott fokhagymából kevert fűszerpasztával. Megformázzuk, majd konyhai zsineggel rúddá ... tovább

Rozi fonott kalácsa

Egy tojássárgáját két evőkanál tejjel elkeverjük és hűtőbe tesszük. 2 deci langyos, cukrozott tejben fölfuttatjuk az élesztőt, a lisztet tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, majd az élesztős és a maradék langyos tejjel ... tovább

Rumos golyók

A mazsolát ledaráljuk, majd a felmelegített rummal leöntjük és fél órát állni hagyjuk. A lehűtött csokoládét lereszeljük és a puha vajjal, cukorral, vaníliával elkeverjük, beleforgatjuk a mazsolát a levével együtt. diónyi ... tovább

Sajtos keksz

A lisztet, a vajat és 10 deka sajtot, a tejföllel és némi sóval tésztává gyúrunk. Késfok vastagra nyújtjuk. Derelyevágóval kockára vágjuk és sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. A felvert tojással lekenjük, majd sóval ... tovább

Sajtos lepény vajas karottával és karalábéval

A kekszet kis darabokra tördeljük, közben a tejet megmelegítjük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, leöntjük vele a kekszdarabokat és jól összekeverjük. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a petrezselymet és a ... tovább

Sajtos pogácsa

A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró formával kiszaggatjuk. A tetejüket lekenjük a felvert tojásfehérjével megkenjük, majd a reszelt tojással megszórjuk. ... tovább

Sajtos pulykabomba

A zselatint előírás szerint olvasszuk fel, majd egy megfelelő méretű tálat ecseteljünk ki vele és béleljük ki sonkaszeletekkel. A többi sonkát vágjuk kockára, keverjük össze a reszelt sajttal a tormás majonézzel, a durvára ... tovább

Sajtos rágcsa

A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. A tejfölbe belekeverjük a tojássárgáját és belegyúrjuk a morzsalékos tésztába a megreszelt sajtok felével. A tojásfehérjét habnak felverjük, rákenjük a ... tovább